Projekt

Projekt
ULTRA FIGARO – PROJEKT I IDEJA
 
Nakon 35 godišnjeg iskustva u takmičarskom jedrenju te 18 godina  poslovnog iskustva u Hrvatskoj nautici, Emil Tomašević, jedriličar i pomorac, odlučio je pokrenuti Offshore jedriličarski projekt Ultra Figaro kako bi se i u Hrvatskoj promoviralo „Offshore“ jedrenje kao iskonska disciplina plovidbe i medijski najbolje praćen oblik športskog jedrenja uopće.
Sve upravo u ambiciji usavršavanja i prezentacije Hrvatskih jedriličara, njihovih znanja i vještina, te promociji konačno prepoznate vodeće nautičke destinacije, Hrvatskog Jadrana.
 
Hrvatska se ubraja u velesilu športskog jedrenja u nekoliko disciplina Olimpijskih klasa  u zadnjih nekoliko godina, pa nema razloga da se sa golemim potencijalom nautičkog turizma ne promovira na pravi način i u upravo medijski najatraktivnijem  jedrenju samaca i dvojaca na veliki svjetskim morima.  
Rijetki su i obični laici što se tiče pomorstva i plovidbe na jedra, koji nisu čuli za Volvo Ocean Race http://www.volvooceanrace.com/en/home.html ili Vendee Globe http://www.vendeeglobe.org/en/ regate oko svijeta sa posadom ili bez , sa ili čak i bez zaustavljanja.
Ove regate su postale pravi mamac za sponzore i promotore poput velikih korporacija iz svijeta financija , osiguranja , sportske opreme i auto industrije.
Regate se prate putem informatike i modernih medija 24 sata na dan, doslovno stotine tisuća ljudi koji o jedrenju znaju jako malo svaki dan provjeravaju poziciju svojih favorita u utrci  njihove avanture i događaje , učestvuje u igricama koje im zadaju stvarne probleme na vodi i uvode ih u taktiku i strategiju jedrenja i protagonista-učesnika na moru.
Mediji traže sve više upravo ovakve događaje  van kaveza igrališta, priču u prirodi i sa prirodom, sa tehnologijom , brzinom i opasnošću.
Nove istinske priče o Formuli 1 http://www.trimaran-idec.com/ izrastaju na Atlantiku jer moderna informatika donosi Oceane i ledena mora u svaki dom,  sliku i informaciju u realnom ili gotovo realnom vremenu, odmah i sad.
Interes medija i javnosti se seli  sa  uvijek istih krugova trkaće staze i dosadne utrke u kojoj gotovo uvijek pobjeđuje samo najbrži i najskuplji automobil, na more, u prirodu sa svim njenim lijepim i opasnim elementima, među zanesenjake, koji svoju istinsku strast, snagu i volju pokazuju na dugim i športski ekstremnim poduhvatima plovidbe.
Običan promatrač se sa malo imaginacije i realnom slikom događaja u vlastitom domu  vrlo lako zavuče pod olujno odijelo mornara na brodu, suosjeća sa njim, prati njegove prilike i neprilike , poznaje brod i njegovu reklamu koja zapanjujućom brzinom na jedra vozi po olujnom moru ,poznaje  posadu ili čak samca koji se u ekstremnim uvjetima riskirajući sve natječe za nekakav prestižnu limenu kantu ili slavu , ponekad i za samo „šaku dolara“.
Od kuda kreće ?
Sve uglavnom iz Francuske , prava Kolijevka oceanskog jedrenja i vrlo često većine ekstremnijih sportova okružena je morem, a u najvećem dijelu i Atlantikom iz kojega se krenulo i dovelo u novi svijet koji danas i poznajemo .
Odakle iz Francuske ? Uglavnom iz Bretanje i dijelom Normandije kao poveznice sa Engleskom i kasnije novim svijetom.
Zašto iz Bretanje ? Upravo zato što se u Bretanji nalaze svi koji u Francuskoj ploviti moraju , ribari , pomorci, trgovci, školjkari, pa i samim tim jedriličari, slični Hrvatskim ribari u Komiži ili uostalom u našim okvirima nekolicini zaljubljenika koji u dvoje regatavaju oko našeg Sušca ili čak sami i usred zime oko udaljene Palagruže, uglavnom u odrpanim jedriličarskim odijelima i na brodovima u kojima je uloženo cijelo bogatsvo i na koje jedriličar-turista-šminker gleda sa poštovanjem ne shvačajući sa kojeg planeta to čudo uopće dolazi i čemu služi.
Jedriličari koji su izmislili „offshore jedrenje“, pogotovo ekstremno za jednog ili dva člana posade su tu u Bretagne-u ne toliko daleko od nas, sa istim navikama i strasti, vrlo često i samo za „šaku dolara“ i sa puno strasti i posvećenosti moru.
Na čemu ? http://www.beneteau.com/Sailing-Yachts/One-Design/Figaro-BENETEAU-II
Na jedrilici Beneteau Figaro 2, najpoznatijoj klasi identičnih „one design“ brodova za duže plovidbe i utrke prilagođene plovidbi za jednog ili maksimalno 2 člana posade.
Jedrilici od samo 10 m dužine proizvedenoj u Brodogradilištu Beneteau, škveru sa 120 godina tradicije i sinonimu za dobar i jednostavan brod na jedra, za teško more i sigurnu plovidbu.

Upravo i zbog toga
na klasi Benetau Figaro 2 http://www.classefigarobeneteau.com/
se jedri i 6 utrka za Prvaka Francuske u samačkom jedrenju , disciplini koju Francuzi a i cijeli „jedriličarski svijet“  posebno cijeni i priznaje , vanzemaljci kao i njihovi brodovi.
 Upravo i zato za najprestižniju nagradu , među onima koji znaju što je plovidba , za najprestižniju nagradu za jedriličare samce ili parove prvaka Francuske , u čemu ?
Prvenstvu u ludoj plovidbi na jedra u nekoliko dana bez prestankai  nekoliko regata , sami i na istim brodovima  . http://www.youtube.com/watch?v=k_ZXmr8pmrs
Što dalje ? Najbolji među njima  idu dalje , Vende Globe , pobjednik 2012-2013 , šampion iz Figaroa mladi Francois Gabart http://www.francois-gabart.com/
 ,  Michel Desojeaux http://www.teamfoncia.com/  trostruki pobjednik istog Veende-a , opet šampion iz Figaroa ili Franck Cammas http://www.cammas-groupama.com/fr/index.jsp i  team Groupama pobjednik zadnjeg izdanja Volvo Ocean Race-a , i to u prvom nastupu , opet šampion iz Figaroa …… J
Moguće ? sigurno da jeste i mi Hrvati znamo jedrit , imamo prekrasno more i tradiciju plovidbe , imamo pravo i na mjesto u Offshore jedrenju  .
Započeli smo , još davno , regata za samce oko Sušca 85-te godine , regate u dvoje oko Sušca , regate za samce oko Palagruže , Cinque Cento per due , Šime i njegov Minitransat , Middle Sea Race za dvoje , Miljenko , Goran , Čićo , Čičin Šain , Sani , Čargo ,  Šepo , Igor , Prizma , Sandi , Niko ,  Šime , Emil ….. i „Vendee“  ili „Volvo“ , znamo gdje idemo , trebamo i Vašu podršku.